Matematik

er der en sød og venlig sjæl der vil rette min opgave??

21. oktober 2011 af Jeame (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet... :-)

det er opgave 16... den ligger på andet ark

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 15 opgave 16.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af peter lind

Jeg er ikke klar over prøcis, hvad du har gjort; men du har i hvert fald gjort det på en mindre smart måde.

Sæt x = v2/c2    0 ≤ x < 1 så skal du rækkeudvikle f(x) = (1-x). foretager du en rækkeudviklingen fra x = 0 altså x0 = 0

Du skal så finde f'(0) og f''(0). Der gælder f'(x) = ½(1-x)-3/2 og f''(x) = 3(1-x)-5/2. Der gælder f'(0) = ½, f''(0) = 3/4. Du kan jo fortsætte og vil så finde f(n)(0) > 0 Alle led i Taylorrækken er positive så ligegyldig hvor du stopper vil det være mindre end den oprindelige funktion. Bruger du restleddet skal du integrere en positiv funktion med nedre grænse 0 og øvre grænse positiv. Dette kan ikke blive negativt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2011 af peter lind

#1 er  desværre røget ind på en forkert tråd.

Det vedlagte står så småt at det ikke er læseligt


Skriv et svar til: er der en sød og venlig sjæl der vil rette min opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.