Matematik

sandsynlighed med 3 udfald

22. oktober 2011 af Banjo_Næstved (Slettet)

Hej folkens.

Jeg sidder med et irriterende problem.
Hvis jeg har et materiale der transmitteret, reflektere og absorbere lys
Mængden der er transmitteret gennem hele materialet er n1, reflekteret er n2 og absorberet n3.  Dvs hvis en lampe lyser på materialet vil n1% at lyset kunne ses på den anden side, n2% af lyset vil blive reflekteret og n3% af lyset vil blive absorberet af materialet.

Hvis det antages at der kun reflekteres og absorberes når lyset trænger ind i materialet og forlader materialet, hvordan bestemmer jeg så hvor stor en procentdel bliver transmitteret, reflekteret og absorberet ved indgang og udgang.

n1, n2 og n3 kendes, og det vides at n1 + n2 + n3 = 100%.
Det antages at sandsynlighederne er ens når lyset trænger ind i materialet og forlader materialet.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med at bestemme sandsynlighederne for transmission, refleksion og absorption.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af peter lind

Hvis jeg har forstået det rigtigt vil i første flade n1% trænge igennem og nå den anden flade. Af det der trængte igennem vil så n2% reflekteres fra den anden flade, hvilket er n1%*n2% af den oprindelige stråle. Denne del vil så ramme tilbage på den første flade hvor n2 % eller n1%*n2%*n2%vil reflekteres tilbage til flade 2. Lav en tabel hvor du ved hver ram af flade angiver, hvad der sker. med lyset- Det vil give en systematik, så du ud fra tabellen kan ske hvad der generelt sker.


Svar #2
22. oktober 2011 af Banjo_Næstved (Slettet)

Det er ikke helt sådan det sker...

 

Når en lys-ståle ramme toppen/flade 1 så er der en vis sandsynlighed for at stålen transmitteres. Hvis den transmitteret ståle transmitteres igen er den med i de n1% der bliver transmitteret igennem materialet. Hvis den transmitteret ståle fra flade et reflekteres og så transmitteres er den med i de n2% der bliver reflekteret af materialet. Hvis strålen på et eller andet tidspunkt bliver absorberet er den med i de n3% der bliver absorberet af materialet.

 

For den transmittered ståle har jeg nok forstået det. hvis Pt er sandsynligheden for transmission ved de to flader, og Pr er sandsynligheden for reflektion ved de to flader, så er

 

n1 = sum(Pt * Pr^n * Pt, n= 0,2,4,6,...)

 

Problemet ligger når Pr og Pa (sandsynlighed for absorbtion) skal findes og stilles op i ligende ligninger.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af peter lind

Så skal du bare foretage samme beregninger som i #1 blot med det ændrede af hvad der sker ved de enkelte flader. Du kan også finde ud af hvad der totalt sker i de enkelte flader blot med nye procenter m1, m2, m3. Det vil nok være enklere- Er du iøvrigt sikker på at det skal forstås på den måde. Det forekommer mig lot at være en unødvendig komplikation. Normalt opgiver man hvad der sker totalt ved de enkelte flader.


Svar #4
22. oktober 2011 af Banjo_Næstved (Slettet)

Det jeg har fået opgivet er for en enkelt flade, men jeg sidder og arbejder med en model der er givet ved to flader. Så bliver nød til at omregne fra en flade til to... Vil det så sige at for

 

n2 = Pr + sum(Pt * Pr^n * Pt ,  n=1,3,5,...)

n3 = Pa + sum(Pt * Pr^n * Pa, n=0,1,2,...)

?


Skriv et svar til: sandsynlighed med 3 udfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.