Matematik

Find vinklen.

24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den her opgave.

(opgaven er vedhæftet som et word dokument).

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af mikk0384 (Slettet)

Jeg kan ikke åbne din fil - jeg ved ikke om andre har det samme problem. Prøv at uploade den igen.

Mvh Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Samme her, jeg kan heller ikke åbne det


Svar #3
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Håber i kan åbne den nu :-).


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er altid problemer med filer i .docx format, idet Portalen ændrer lidt i formatet ved uploadningen. Brugere af de nyeste versioner af Word kan dog stadig læse filerne.

Der er givet en stumpvinklet trekant, hvor man skal finde den stumpe vinkel v. Siden over for den stumpe vinkel har længden 12, en anden side har længden 7, og vinklen over for siden med længden 7 har gradtallet 25º.

Det er så oplagt sinusrelationen, der skal benyttes, idet man ved, at vinklen v er stump.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

sin(25) / 7 = sin(v) / 12

sin(v) = sin(25) · 12 / 7 ≈ 0,724488

v = sin-1(0,724488) = 46,4263º

og da vinklen skal være stump

180º - 46,4263º = 133,574º


Svar #6
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Okay, så bruger jeg denne formel: sin(a)/a = sin(25)/7 = 0,060374

sin-1(0,060374) = 86,54, og det kan ikke passe, da den skal være over 90???


Svar #7
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Arh, tak for hjælpen :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af mikk0384 (Slettet)

Det hjalp med dokumentet da jeg forsøgte at åbne med OpenOffice, omend at billedet lå oveni teksten. Det kan evt. tilføjes i en kommentar ved andre spørgsmål.


Svar #9
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Okay :-).


Skriv et svar til: Find vinklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.