Matematik

Bestem centrum og radius for x^2+4x+12=6y-y^2

24. oktober 2011 af dic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har et lille problem med en opgave hvor jeg skal bestemme centrum og radius udfra en ligning.

Jeg har den her som udgangspunkt: x2+4x+12=6y-y2

Så har jeg bare startet med at flytte rundt så 6y-y2 står på den anden side af lighedstegnet: x2+4x-6+y2+12=0

Herefter havde jeg tænkt mig at flytte 12 over på den anden side, men så kommer den jo i minus og det kan radius vel ikke være?

Eller kan jeg sagtens fortsætte herfra?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af peter lind

Du skal omskrive til (x-a)2+(y-b)2 = r2

For at tage det første led. Det giver x2-2ax+a2. Ved at sammenlignbe med din ligning kan du se hvad a er. For at få a2 må du lægge dette til på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2011 af mathon

 

                       x2+4x+12 = 6y-y2

                       x2 + 4x + y2 - 6y = -12 ........osv............


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Sanusse (Slettet)

Har nøjagtig samme problem med denne opgave..

help please?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af mathon

                     x2+4x = (x+2)2 - 4

                     y2 - 6y = (y-3)2 - 9


Skriv et svar til: Bestem centrum og radius for x^2+4x+12=6y-y^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.