Matematik

Areal af firkant

24. oktober 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

har en firkant hvor sidelængden er 10. Der er klippet et kvardratisk hul i firkanten inde i firkanten, hvor sidelængden er 2.

Spørgsmålet lyder sådanne: Bestem arealet af firkanten.
Bestem et udtryk for arealet af det grå område som funktion af x.

(det grå område er det selv firkanten med det udklippede kvardrat)

Håber i kan hjælpe ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Er firkanten også kvadratisk?


Svar #2
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

ja er den :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Start med at opskrive beregningen for arealet af firkanten.


Svar #4
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

okay, det er jo bare at gange de to sider..

men forstår ikke det med at bestemme funktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Prøv først at opskrive udtrykket for arealet af det grå areal, hvor du benytter x.


Svar #6
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

arealet for den store firkant er l*b = 10*10 = 100

arealet for den lille firkant er l*b = 2*2 = 4

da x er 2 for den lille udklippet firkant ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Derfor kan det skrives A = l*b = x2

Så har du en funktion A = x(evt. A(x) = x2)


Svar #8
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

okay, men hvordan regner jeg den ud så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#8:

Du skulle jo ende med et udtryk for arealet som funktion af x. Det har du i #7.


Svar #10
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

altså så vil jeg udregne den sådanne:

a=l*b=x^2

10*10=x^2

100= x^2

..

Men hvordan er det at man ophæver x'et i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er slet ikke i det ovenstående gjort klart, hvad x står for. Men jeg vil gætte på, at x står for sidelængden i det lille kvadrat, der klippes ud. Man skal så finde et udtryk for arealet af det store kvadrat minus arealet af det lille kvadrat, der klippes ud, dvs

A(x) = 102 - x2


Svar #12
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen ..

 


Skriv et svar til: Areal af firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.