Matematik

Reducer udtrykkene

25. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1) (x + 2y)2 + y (6 - 4y)  =

2) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

3) (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)  =

4) (a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)  =

 

Hjælp , har prøvet! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Til 1) og 2) og 4) skal du benytte forskellige kvadratsætninger.

I 3) skal man gange to toleddede størrelser med hinanden, og gange ind i en toleddet størrelse.


Svar #2
25. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Hvad betyder kvadratsætninger? :O

Jeg forstår ikke? .. :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må have lært de to kvadratsætninger

(a + b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

(a + b)(a - b) = a2 - b2

Dem skal man kende udenad og i søvne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2011 af PeterValberg

Beregn parenteserne, hæv parenteserne og reducér udtrykket, -jeg vil bruge den første som eksempel:

(x + 2y)2 + y (6 - 4y)  =
(x + 2y)(x+2y) + y (6 - 4y)  =      
i de to parenteser, der skal ganges med hinanden, ganges hvert led fra den ene parentes med hvert led i den parentes, eller man genkender kvadratsætningen omkring kvadratet på en toleddet størrelses sum og bruger dette som en "genvej"

x2 + 4y2 + 4xy + y (6 - 4y)  =      (mht den anden parentes ganges y på hvert led i parentesen)
x2 + 4y2 + 4xy + (6y - 4y2)  =     (parentesen kan hæves uden videre, da det er en "plus"parentes)
x2 + 4y2 + 4xy + 6y - 4y2  =       (reducér)
x2 + 4xy + 6y                             (reduceres ikke yderligere)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. oktober 2011 af S95 (Slettet)

skal man ikke skrive i resulatatet;

1: x2 + 4x + 11y  

Eller hvad ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2011 af PeterValberg

#5 det er den samme, som jeg har vist dig (og vi er vist ikke enige om resultatet), - men ja, du skal skrive

x2 + 4xy + 6y    som svaret på opgaven, men husk at tage alle mellemregninger med og ikke kun aflevere facit

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Enig :D


Svar #8
27. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg skal ikke skrive mellemregninger på papiret, men jeg har lavet mellemregninger ! :D


Skriv et svar til: Reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.