Matematik

Linjens parameterfremstilling

25. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jer matematik kloge :-)

mit spørgsmål lyder således: 

Bestem såvel den stumpe som den spidse vinkel mellem linjerne med parameterfremstillingerne

l: (x  y) = (-4  5 ) + t * (15  -1 ) , t∈R  og  m: ( x  y ) = ( 2  -9) + s * (7  13), s∈R 

 

Håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vinklen mellem liniernes retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af mathon

 

     Beregn vinklen mellem retningsvektorerne [15;-1] og [7;13]


Svar #3
25. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Hmm, er ikke helt med men kan det være sådan her (bruger her lommeregner)

cos-1(dot([15;-1],[7;13]) / kvadratrod af 152+(-1)2  72+132) = 

eller hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, hvis du ellers sætter nogle behørige parenteser.

Da skalarproduktet er positivt, er det den spidse vinkel, der bestemmes af formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2011 af mathon

eller
           cos-1(dotP(unitV([15,-1]),unitV([7,13]))


Svar #6
25. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Ja :-) resultatet er svaret på opaven, ikk sandt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2011 af mathon

egentlig

                      cos-1(abs((dotP(unitV([15,-1]),unitV([7,13]))))  


da der (underforstået oftest) menes den spidse vinkel


Svar #8
26. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Kan det være rigtigt at jeg får 65,5 º ?


Skriv et svar til: Linjens parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.