Fysik

Beregning af gnidningskoefficienten

26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Mit spørgsmål går på:

Hvad er friktionskoefficienten, hvis det kræver en kraft på 150 N at skubbe en 100 kg tung genstand henover et voksbehandlet gulv?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2011 af mathon

 

 vektorligning                 
                                       Ffrik = µ·FN
størrelsesligning
                                       Ffrik = µ·FN = µ·m·g

                                        µ = Ffrik / (m·g)


Svar #2
26. oktober 2011 af Sunshine01 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Beregning af gnidningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.