Matematik

Tilbage betaling af lån

27. oktober 2011 af solid1234 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har problemer med løsningen af følgende problem:

 

Du modtager 1000 kr. idag (t=0), og skal tilbagebetale lånet over de næste 3 år (t=1,2,3). Tilbagebetalingen skal ske således at du tilbagebetaler et beløb svarende til t*X i hver periode, fordelt så at i år et: X, i år to: 2X, og i år tre: 3X. Renten er 3%

 

Der må findes en formel eller omskrivning af en formel således man kan regne dette ud. Kan dog ikke selv lige bryde den.

 

Derudover har jeg er lignende problem. Hvor opgaven lyder ens, men her låner man 1000 i (t=0) og ønsker en tilbagebetaling således at (t=1,2,3,4,5,6,7,8,9) = X og (t=10) = 10X. Renten igen 3 %

 

Håber på respons.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mathon

 

        løn med renter
                                         1000·1,033 = 1092,73

  deles i sjetedele
                                          1/6 ≡ 1092,73 / 6 = 182,12

 

               1. gang                        2. gang                       3. gang

              1·182,12                     2·182,12                    3·182,12


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af mathon

 

    løn   --->   lån


Svar #3
27. oktober 2011 af solid1234 (Slettet)

Var også min umiddelbare tanke, men når du tager npv (nutidsværdien) af de annuriteter får du 1020,15, hvilket jo ikke svarer til lånets hovedstol på 1000


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2011 af mathon

 

             ...så må du formulere dit spørgsmål mere konkret


Skriv et svar til: Tilbage betaling af lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.