Fysik

Opdrift og densitets opgaver

27. oktober 2011 af AnnesPande (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg er så heldig at have en fysik opgave aflevering for, som jeg på ingen måde kan finde ud af. Så jeg vil være meget glad hvis i lige ville prøve at hjælpe! :)

Spørgsmål 1:
En plastklods med densitet 0,85 g/cm3 og rumfang 125 cm3.
- Hvad er rumfanget af den del af klodsen, som er under vandoverfladen?

Spørgsmål 2:
Et lod har massen 100 g. Når loddet sænkes ned i vand, er opdriften på loddet 0,36 N
- Hvad er densiteten af det materiale, loddet er lavet af?

Håber i vil hjælpe! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mathon

 

         ved flydning
                                       opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde = legemets tyngde

                                       Fop = Vunder·ρvand·g = V·ρplast·g
hvoraf
                                                 Vunder·ρvand = V·ρplast
og
                                                 Vunder = (ρplast / ρvand) · V

                                                 Vunder = (0,85 / 1) · (125 cm3)   

                                                 Vunder = 0,85 · (125 cm3)  = 106,25 cm3
                                            
                                      


Skriv et svar til: Opdrift og densitets opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.