Matematik

reducer udtryk

27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lød på at reducere udtrykket :

2(a+b)^2-4b(a-b) 
 

Jeg har så brug for at vide om jeg har regnet det rigtigt: 
min udregninger følger: 

2(a+b)(a+b)-4b(a-b)
2a(a+b)+2b(a+b)-4b(a-b)
2a^2+2ab+2ab+2b^2-4ab+4b^2
2a^2+6b^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Det er en pussig kækkefølge du regner det ud i, men det ser rigtigt ud.

De fleste ville nok have brugt kvadratsætningen på (a+b) og derefter ganget med 2

Du viser her at du har forstået det grudnlæggende i udregningerne, det er jeg ikke sikker på gælder for alle de der bruger kvadratsætningen.


Svar #2
27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

Det var godt! kan du hjælpe mig med en anden ting? 
jeg er nemlig lidt usikker på en anden, og hvordan man kan stille udregningerne op. 

Jeg skal sætte udenfor parentes med følgende udtryk: 

x3y2+x2y3-2x2y2

I princippet må jeg have dette: 

x*x*x*y*y+x*x*y*y*y-2x*x*y*y 

derfor dette resultat: 

x2y2(x+y+2)


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hov det gik galt med det sidste fortegn

ellers er det ok


Svar #4
27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

hvad? hvilket fortegn??


Svar #5
27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

en sidste ting udover det. 
så fandt jeg denne ligning som ser så nem ud. 
men hvordan dælen regner jeg den?

x7=26. her kan jeg jo ikke bruge kvadratrodstegnet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Her skal man uddrage den 7. rod:

x7 = 26 ⇒ x = 7√26 = 261/7


Svar #7
27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

hvordan gør man det på lommeregner? jeg formoder det er dybest set umuligt at regne i hovedet. 


Svar #8
27. oktober 2011 af mussen345 (Slettet)

evt. hvordan på maple?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

I Excel skriver man =26^(1/7) .


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

x3y2+x2y3-2x2y2 = x2y2(x+y + 2) skal være  =x2y2(x+y - 2)


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.