Matematik

Find værdien. HJÆLP!!!

27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der er givet udtrykket:
3a+7-5a
Hvad bliver værdien, hvis a er 9?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Indsæt 9 i stedet for a og beregn. Husk at gange først.


Svar #2
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Hvad mener du med at jeg skal gange først? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

F.eks.:

2*2 + 3 + 3*4 = 4 + 3 + 12 = 19

Mange kommer til at lave fejlen at køre det ud i ét, så det bliver:

2*2 + 3 + 3*4 = 4 + 3 + 3*4 = 10*4 = 40      - hvilket er forkert!


Svar #4
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Men i mit regnestykke skal man ikke gange? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

3a + 7 - 5a = 3*a + 7 - 5*a


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Jo, fordi mellem 3 og a i opgaven: "3a+7-5a", er der et usynligt gangetegn. Der kunne ligeså godt have stået: 3*a+7-5*a, men det gangetegn er ikke med, fordi det nu er 8. klasses niveau.


Svar #7
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Vil det så sige at regnestykket ser således ud: 3*9+7-5*9 ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Ja, men husk parantes om, for gange er "stærkest".


Svar #9
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Super, tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#8:

Her er parentes netop unødvendigt, da multiplikation rangerer højere end addition. Havde der stået a*(b+c) ville det være anderledes.


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#10

Det har du helt ret i.


Skriv et svar til: Find værdien. HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.