Matematik

Værdien af k

29. oktober 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem tallet k, så ligningen x^2 - (2k-3)x = 0 har netop en rod.
Bestem for de fundne værdier af k denne rod.
 

Jeg har solvet: x^2-(2k-3)x=0,k) ? k=(x+3)/(2) or x=0

Hvad skal jeg så gøre bagefter?

Og har jeg fundet tallet k + værdien af k??

Hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

At 2-gradsligningen har netop een rod betyder, at dens diskriminant er lig med 0. Opstil derfor ligningen diskriminant d og bestem k, så at d = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2011 af SuneChr

# 0   Har dine overvejelser i

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1092803#1092831

ikke hjulpet dig på vej i opgaven hér?

Du har i hvert fald ikke reageret.


Svar #3
29. oktober 2011 af MariaDahl (Slettet)

Er k så = k=((x+3)/(2)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2011 af mathon

én rod kræver

                    d = b2 -4ac = b2       da c = 0

                    (2k-3)2 = 0

                    2k-3 = 0

                    2k = 3

                    k = 3/2


Skriv et svar til: Værdien af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.