Matematik

Reducer udtrykket

29. oktober 2011 af Stin004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse følgende opgave:

(4x-3)^2-(3x+2)^2-7x(x-1)

men kan ikke huske hvordan jeg gør:( men er der ikke noget med nogle kvadratsætninger??

Håber nogen kan hjælpe mig

På forhånd tak!:)

PS. det ville være super, hvis alle mellemregningerne kom med:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Walras

Du har selv givet svaret. KVADRATSÆTNINGERNE!

Disse er

(a+b)2=a2+2ab+b2

(a-b)2=a2-2ab+b2

(a+b)(a-b)=a2-b2

Så kan du lave opgaven selv. Det skal du altså kunne på A-niveau.


Svar #2
29. oktober 2011 af Stin004 (Slettet)

Tak for det :)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.