Fysik

Beregn energitab i % og tjek energibalancen

29. oktober 2011 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har nogle problemer hvor jeg skal tjekke energibalancen og hvor jeg skal beregne energitabet i %.

Det her er hvad jeg har at arbejde med:

Man skal bruge følgende ligning:

Tjek energibalancen:
c*m*?t=30*m*g*h =
Beregn energitabet i %:
% Etab=(Eomsat-Enytte)/Eomsat*100%
 

Informationer:

Vægt= 2 kg.
h= 2,1 m
tstart= 22 Celcius
tslut= 26 Celcius

Her er hvad forsøget går ud på.

Materialeliste:
• Læderpose med 2 kg blyhagl
• Målestok
• Nøjagtigt termometer (nøjagtighed: 0,1 oC).
Fremgangsmåde:
Lad posen falde fra en fast højde >1,5 m (fx toppen af et skab eller en 2 m målestok). Mål højden h. Mål blyhaglenes starttemperatur (løsn skruelåget og rør lidt rundt med termometeret). Skru låget stramt på igen. Lad posen falde 100 gange. Mål sluttemperaturen.

 


Skriv et svar til: Beregn energitab i % og tjek energibalancen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.