Matematik

Ligning

29. oktober 2011 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der lige hurtigt kan kværne denne ligning: 10/ (p-1) = 2

 

Har lidt problemer med den, så det ville være lækkert hvis jeg lige kunne få lidt hjælp. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor starter du nu en ny tråd i stedet for at fortsætte i den anden tråd? https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1093260

Gang ligningen med (p-1) og divider med 2 .


Svar #2
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Jeg er helt ude af mig selv... Fatter hat ? Vil du ikk være monster sweet og så lige lave den for mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor prøver du ikke at følge den hjælp, du får. Jeg har ikke tænkt mig at lave dine opgaver for dig, bare fordi du ikke vil selv.

Gang på begge sider af ligningen med (p-1). Rapporter tilbage med dit resultat.


Svar #4
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Svaret er p = 5.. Ikke sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gætter du? Hvordan fandt du frem til det?

Og, du har ret, det er ikke sandt.


Svar #6
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Jeg gætter ikke.. Hvertfald ikke denne gang.. Jeg sagde 10*p1 = 10 derefter dividerede jeg 10 med 2, hvilket giver 5..

Så facit er p = 5.. Det vil jeg hvertfald mene.. Hva siger du? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. oktober 2011 af hanjohnson

Ja, og jeg synes så du skal have løsningen serveret på et sølvfad :-)

 

10/(p-1)=2  så ganges med (p-1) på begge sider af lighedstegnet:

10*(p-1)/(p-1) = 2*(p-1)   så går noget ud med hinanden på venstre siden:

10 = 2*(p-1)  så ganges ud på højre siden

10 = 2*p - 2  så lægges to til på begge sider

10+2 = 2*p -2 +2

12 = 2*p så divideres med to på begge sider

12/2 = p

6 = p

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #5. Jeg skrev da ret tydeligt, at det ikke er sandt, dit svar i #4.

Løs ligningen i stedet for at gætte.

Nå, der var så en i #7, der syntes du skulle have hele løsningen på et sølvfad uden at få muligheden for at løse den selv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Du må jo så håbe på, at # 7 lige kigger forbi til eksamen og osse regner dine opgaver for dig dér . . .  ;-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.