Matematik

Reduktion og ortogonale linjer

30. oktober 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har to spørgsmål.

Linjen l har forskriften y=-2*x+4. Den går igennem punktet p(-3,10) og linjen m går også gennem p og står vinkelret på linjen l. Jeg skal bestemme en forskrift for m.

Linjerne er ortogonale når a*c=-1, hvor

l; y=a*x+b

m; y=c*x+d.

Jeg tænker, at jeg indsætter punktet i begge linjer, også har en ligning med to ubekendte, men det kan jeg ikke få til at passe..

Derudover skal jeg reducerer;

( (a+b)^2-4*ab ) /a-b.

<=> (a^2+b^2+2ab-4ab) / a-b <=> (a^2+b^2-2ab) / a-b <=> a-b-2ab ??

Er i tvivl med om jeg kan dividere på den måde i det sidste led..

Tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Ds  kender jo a, så ud fra formlen du selv angiver kan do så finde c. d finder du dernæst ved at sætte punktets koordinater ind i linjens ligning.

Du sjusker groft med dine parenteser. Det samme gælder brugen af <=>. I alle tilfælde skal der stå =. Du kan ikke dividere på den måde. Derimod kan tælleren omskrives ved brug reglen om kvadratet på en sum.


Skriv et svar til: Reduktion og ortogonale linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.