Fysik

Nogle som kan hjælpe?

30. oktober 2011 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

En spektrallinje med λ = 600 nm sendes vinkelret ind på et gitter med 600 streger /mm. Bestem afbøjningsvinklerne for 1. og 2. orden? Hvor mange ordener er mulige?

Er der nogle som kan hjælpe??

 

Hvis man sender laserlys ind på et "gitter" med kun to spalter gælder gitterligningen stadig. Gitterkonstanten er afstanden mellem de to spalter. Hvad sker der hvis man istedet sender lyset ind på en tråd eller et hår`?

 

Hvad er sammenhængen mellem lysets frekvens og energien af dets fotoner?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt gitterligningen

n·λ = d·sin(φ)

Sammenhængen mellem frekvensen og energien af en foton er givet ved

Efoton = h·f ,

hvor h er Planks konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af peter lind

Brug gitterligningen. Grænsen for ordenen findes af at hvis gitterligningen giver at sinus af vinklen > 1 er der ikke nogen løsning.

Den med et hår eller tråd synes jeg er lige skrap nok til folskeskolen. Rent faktisk sker der en bøjning omkring tråden; men detaljerne er kompliceret.

E = h*f hvor h er Planck's konstant og f er frekvensen.


Skriv et svar til: Nogle som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.