Matematik

Bestem ligning for en tangent der skal være parallel med en anden tangent der kendes.

30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har fået spørgsmål der lyder sådanne:

Bestem en ligning for en anden tangent til grafen for f(x), der er parallel med tangenten fra b: y=5x+5. Hvordan gør jeg dette?
 

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mathon

                                 

      f '(x) = 5             for en anden x værdi end den, du allerede har


Svar #2
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Så jeg skal bare sætte en anden x værdi ind`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af mathon

nej du skal løse ligningen

                                             f '(x) = 5    som må antages at være en andengradsligning med to løsninger,
                                                              hvoraf du allerede kender den ene

 


Svar #4
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener?
Jeg ved at formlen for f ' (x)=x^2+6x+5


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mathon

                                        f '(x) = x2 + 6x + 5 = 5

                                                   x2 + 6x = 0

                                                   x·(x + 6) = 0


Svar #6
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Og hvad så derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af mathon

hvilke x
               gør    x·(x + 6) = 0    sand   ?


Svar #8
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

0 eller -6?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2011 af mathon

       hvor du i forvejen kender tangenten for den ene x-værdi


Svar #10
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Skal jeg så sætte den x-værdi jeg kender ind på et af x'ernes plads?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2011 af mathon

men du har ikke oplyst
                                                  f(x) = (1/3)x3 + 3x2 + 5x + k


Svar #12
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Jo, k=5


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2011 af mathon

du skal beregne tangentligningen
                                                                  i (xukendt,f(xukendt))


Svar #14
30. oktober 2011 af Ebordben (Slettet)

Hmm ja, men forstår stadig ikke helt hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2011 af mathon

så vidt jeg kan skønne
er din
                                          f(x) = (1/3)x3 + 3x2 + 5x + 5

den sidste tangent i (-6;f(-6)) = (-6;11)
 med ligningen
                                         y = 5·(x-(-6)) + 11

                                         y = 5x + 41


 


Skriv et svar til: Bestem ligning for en tangent der skal være parallel med en anden tangent der kendes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.