Matematik

Løsning af diff. ligning...!

30. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heej, jeg har denne ligning, som jeg fatter hale og bund i.

 

Her er linket til diff. ligningen.

http://peecee.dk/uploads/102011/vv.gif


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Du har vist et forkert multiplikationstegn efter det første <=>. Hvad fatter du ikke?


Svar #2
30. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Forkert billede: http://peecee.dk/uploads/102011/vv.gif


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af peter lind

Der skal da vist stå dv/dt på venstre side. Du kan enten bruge et CAS værktøj til at løs ligningen eller også kan du bruge separation af variable


Svar #4
30. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Hvis jeg skal benytte separation af variable, så skal jeg jo skille y og x-værdierne ad på hver side af lighedstegnet og integrere. Men problemet er bare, at y-værdien i dette tilfælde er v(t), hvor min x-værdi er t. De står som en funktion, så hvordan kan x-værdien (i dette tilfælde t -værdien) sætte over på den anden side..


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af peter lind

Ved at gange med dt


Svar #6
30. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

dvs, der kommer til at stå:

dv = ((-1/2)*p*C*A*v2-k*v)/m *dt <=>

 

dv/ ((-1/2)*p*C*A*v2-k*v)/m = dt  eller, er det rigtigt? :)


Svar #7
30. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

eller bare

 

v/(((-1/2)*p*C*A*v2-k*v)/m) = dt


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er damme differentialligning, der diskuteres i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1093329 . Benyt løsningen til den logistiske differentialligning.


Skriv et svar til: Løsning af diff. ligning...!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.