Matematik

Areal og procent

31. oktober 2011 af dimm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan huske en formel for, hvordan man regner en opgave der lyder som følgende:

 

Hvad bliver bredden, hvis den skal være 60% af længden?

Vi ved det er en rektangel, og har fået angivet arealet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af sternschnuppe (Slettet)

Hvis du har bredden ganger du bare den med 0,60.

Ellers forstår jeg ikke spørgsmålet...


Svar #2
31. oktober 2011 af dimm (Slettet)

Det kan du have ret i, tænker bare at jeg skal gange længden med 0,6 i stedet, da bredden skal være 60% af længden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

du skal sætte en andengradsligning op og løse den.

Arealformlen for et rektangel er A=b*l 

Vi kalder længden l for x, så er

A=0,6x*x=0,6x^2

Da du har arealet skal du bare løse andengradsligningen og tage den positive værdi. Når du har x skal du så bare gange med 0,6 for at finde bredden.


Svar #4
31. oktober 2011 af dimm (Slettet)

Fantastisk..den opstilling er jeg meget gladere for. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

no probs ;)


Skriv et svar til: Areal og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.