Matematik

Bestem ligning for tangenterne

31. oktober 2011 af LouisL (Slettet)

Hej. Jeg er kørt helt fast i en matematikopgave, så vil høre om der ikke er en der kan hjælpe.

Opgaven lyder:

 

Bestem lignerne for tangenterne til grafen for f(x) = x^2 - 6x + 5 i de punkter, hvor grafen skærer linjen y = x-1.

Havde tænkt at man skulle bruge substitutionsmetoden, men syntes ikke jeg kan få det til at passe.

 

Nogle som kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af AMelev

Du skal først bestemme x-værdierne for skæringspunkterne mellem graf og linje.

Så skal du benytte tangentligningen y = f '(x0)*(x-x0) + f(x0), hvor x0 er ovenstående x-værdi(er).


Svar #2
31. oktober 2011 af LouisL (Slettet)

Okay. :-) Hvordan finder jeg x-værdierne? Ved at sætte ligningerne lig med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af AMelev

Ja.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.