Matematik

Algebra nemme mat spg

31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Reducer følgende udtryk: 3+(-5a+4)2-3a Metode til at beregne denne her?

Sæt den størst mulige faktor uden for parentes: 31a-189b+54ab= 9(9a-21b+6ab) er det rigtigt?

12 1/2-8 1/2= 5? er der rigtigt

En øl indeholder 33 cl. Hvor mange litter indeholder en kasse med 30 stk.?

= 990 l er det rigtigt

Skriv det manglende tal: 1 4 9 16 ---- 36 Hvad skal der stå imellem 16 og 36? Mit bud var 20 men det åbenbart forkert.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Gang ind i parentesen og reducer.

b) Det er kun korrekt, hvis der menes 81a -189b + 54ab; men der kan sættes mere uden for parentes.

c) Det er ikke korrekt

d) Det er ikke korrekt. Omregn cl til Liter.

e) Se på fælles egenskaber ved de angivne tal.


Svar #2
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Kan du prøve at sætte tal ind ved ikke rigtig hvordan jeg ellers kan løse dem, det er lidt nemmere hvis man har nogen tal at regne med :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har jo alle tallene i dine opgaver at regne med.


Svar #4
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ja, men kan bare ikke selvom jeg har dine forklaringer.. Kan du skrive mellemregninger så har jeg meget nemmer ved at forstå det, eller hvis du kan forklare det på en anden måde så jeg kan løse opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Har du prøvet at gange ind i parentesen?

b) Du har ikke svaret på, om der rettelig menes 81a -189b + 54ab

c) 12 1/2 - 8 1/2 = 12 + (1/2)  - (8 +(1/2)) = 12 + (1/2) - 8 - (1/2) = 12 -8 = 4

d) 1 cl = (1/100) L

e) Prøv at faktorisere tallene i listen.

 


Svar #6
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

a) Ja, men kan ikke få det til at passe....

b) Jeg ved det virkelig ikke, er det sådan?

c) har jeg forstået :-)

d) = 0,33?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

b) Du må da kunne se i din opgavetekst, om der står 31a-189b+54ab som du skrev i #0, eller 81a-189b+54ab , som jeg formoder, at det skal være.

d) Hvad mener du med det?


Svar #8
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

b) det som du formoder, undskyld havde skrevet forkert....

d) I min opgave står der således:

En øl indeholder 33 cl. Hvor mange litter indeholder en kasse med 30 stk.?

Så skrev jeg mit svar sådan: =990

Min lære skriver det ikke er helt rigtigt, men forstår bare ikke hvorfor, jeg ved at 1 cl = (1/100) L


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

d) Dit svar 990 L er korrekt, hvis der er 33 L i hver øl; men det er jo ikke tilfældet. Benyt, at 1 cl = (1/100) L.

b) Du har sat en faktor 3 udenfor; prøv nu at sætte mere udenfor.


Svar #10
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

d) det forstår jeg ikke...?

B) 81a -189b + 54ab= 9(9a-21b+6ab) ved ikke hvad der ellers kunne stå...


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

d) 1 øl indeholder 33cl = 0,33 L . Find nu, hvor meget 30 øl indeholder.

b) OK, du havde sat 9 udenfor. Men tallene 9 , 21, og 6 har yderligere en faktor fælles.


Svar #12
31. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

 d) 990 L??

b) 81a -189b + 54ab= 21(9a-21b+6ab) ved virkelig ikke hvordan den kan løses... ??

Kan du ikke forklare lidt mere forståeligt? jeg forstår ihvertfal ikke dine forklaringer....


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du bliver bare ved med det der. Læs nu igen de forskellige svar under d).

b) Kan du ikke se, at de tre faktorer 9, 21, og 6 til leddene inde i parentesen har en fælles faktor (3) ? Den fælles faktor skal også sættes uden for parentesen.


Svar #14
04. november 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) Reducer følgende udtryk: 3+(-5a+4)2-3a= 13?


2) Sæt den størst mulige faktor uden for parentes: 81a-189b+54ab= 9(9a-21b+6ab) Rigtig løst.?


3) 12 1/2-8 1/2= 5? er der rigtigt?



4) En øl indeholder 33 cl. Hvor mange litter indeholder en kasse med 30 stk.?

= 990 l er det rigtigt?


5) Skriv det manglende tal: 1 4 9 16 ---- 36 Hvad skal der stå imellem 16 og 36? Mit bud var 20 men det åbenbart forkert.


På forhånd mange tak

Nu har jeg prøvet igen igen, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

1) er forkert. Genlæs #1 a).

2) Er ikke færdigt. Genlæs #11 b).

3) er ikke korrekt. Genlæs #5 c)

4) er ikke korrekt. Se svarene #1, #5, #9, #11

5) Genlæs #5 e)


Skriv et svar til: Algebra nemme mat spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.