Matematik

Omskrivning ax + b^2

31. oktober 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er løbet ind i lidt problemer med en opgave.

Den lyder: Omskriv 4x- 12x + 9 til formlen (ax + b)2

Min lommeregner siger det skal blive til (2x - 3)2, men jeg kan ikke selv regne det ud i hånden (som vi skal) Er lidt i tvivl om, om der er en formel jeg kan bruge?

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af SuneChr

4x2 - 12x + 9                  (ax + b) =  a2x2 + 2abx + b2

Nu kan du jo så se, at    4 svarer til a2 ,   (- 12) svarer til  2ab   og  9 svarer til b2 .


Svar #2
31. oktober 2011 af anne881m (Slettet)

Jeg havde forstået opgaven sådan at jeg skulle forkorte ligningen, så den passede med (ax + b)2 

Men hvis det du siger er korrekt, kan jeg ikke se hvorfor det kommer til at hede 2abx? Jeg ville have sagt det skulle være        (ax + b)2    -->    a2x2+b      Men det er nok mig der har misforstået noget? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af SuneChr

# 2   Hvor bliver det dobbelte produkt af?

Prøv at gange disse her ud,   (ax + b)·(ax + b)  =  .....................................

som er det samme som  (ax + b)2 .

Du skal, ud af sidste linje i # 1, kunne aflæse, eller beregne, hvad a og b er:

a2  =  4

2ab  =  - 12

b2  =  9


Skriv et svar til: Omskrivning ax + b^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.