Matematik

Hjælp til 2 små opgaver.

31. oktober 2011 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder her og har helt glemt hvordan man løser disse. 

Om to ensvinklede trekanter ABC og A’B’C’ oplyses det at a = 5, b = 7, a’ = 7,5 og c’=22,5.

a) Bestem de manglende sider i de to trekanter.


Om to retvinklede trekanter ABC og A’B’C’ med ?C = ?C’ = 90° oplyses at a = 5, b = 7, a’ = 4 og c’=10.

( Firkanterne der står foran C, står for vinkel)

a) Bestem længden af de to manglende sider.


Er der nogle der kan forklare, eller evt. give en formel? Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at forholdet mellem to ensliggende sider i de to trekanter er konstant, dvs

a/a' = b/b' = c/c'

b) Samme fremgangsmåde som i a) .


Svar #2
31. oktober 2011 af NathanDrake (Slettet)

Ja det har jeg skrevet ned, men forstår det ikke helt. Kan du forklare det sådan helt præcist?


Svar #3
31. oktober 2011 af NathanDrake (Slettet)

Har lige prøvet med én af sidelængderne. Kan du tjekke om det er rigtigt? 
Har sagt; k = a'/a = 4/5 = 0.8 

b'= k*b = 0.8*7 = 5.6 

b'1 = 5.6 

Er det rigtigt, eller har jeg gjort det helt forkert?


Svar #4
31. oktober 2011 af NathanDrake (Slettet)

Never mind, jeg har fundet ud af det. Men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til 2 små opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.