Matematik

x^2 - 4x + c = 0

01. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Jeg har fået til opgave at bestemme tallet c, således at denne andengradsligning har netop én løsning.

x2 - 4x + c = 0

Men hvordan bestemmer jeg tallet c? Hvilken formel skal jeg bruge? På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Isomorphician

Hint: Kig på diskriminanten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af emilie1223 (Slettet)

x-4X+C=0 X+3X+-4Y=5Y-2Y=(-1X)   


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hold nu op med det forvrøvlede sludder.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2011 af emilie1223 (Slettet)

HAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAAHAHHAHA HAHAHAHAHHAAH !


Svar #5
01. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Jeg har nu prøvet at isolere c ved hjælp af formlen for diskriminanten, og har fundet frem til at:

d = 12 · c 

men kan jeg bruge det til noget? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal benytte formlen for diskriminanten d = b2 - 4ac , hvor man indsætter den aktuelle 2.-gradslignings koefficienter. Derefter løser man så ligningen d = 0 . Du har ikke beregnet diskriminanten korrekt.


Skriv et svar til: x^2 - 4x + c = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.