Matematik

HJÆLP! til Bestemmelse af ligning for tangent

01. november 2011 af kimmyskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber virkelig i kan hjælpe mig, for jeg er lost med den sidste opgave i min aflevering :S

f(x) = -x^2 +4x +2            (differentieret f'(x)= 4-2x)

"Bestem en ligning for tangentet til grafen for f i punktet (6,-10)"

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne an? har kigget på andre lignene tråde, men kan ikke finde ud af det, håber virkelig i vil hjælpe mig.. :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen. Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
01. november 2011 af kimmyskov (Slettet)

Ja jeg har skrevet ligningen ned fra andre tråde:

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

men ved ikke hvordan jeg skal gribe den an... og min matematikbogs eksempel fatter jeg heller ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo benytte, at x0 = 6, og så beregne f(6) og f'(6) og indsætte disse værdier i tangentligningen.


Svar #4
01. november 2011 af kimmyskov (Slettet)

Jeg er virkelig ringe til det, det må jeg beklage...

Jeg får det til:

y= f''(6) * (x-6) - 10

hvad gør jeg med det sidste x ? og hvordan beregner jeg f'(6) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er f'(6), ikke f''(6), der indgår i tangentligningen. Du har selv angivet forskriften for f'(x). Indsæt x = 6 i forskriften for f'(x) til beregning af f'(6) .


Skriv et svar til: HJÆLP! til Bestemmelse af ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.