Matematik

Bestemmelse af halveringskonstant

02. november 2011 af louiseeglin (Slettet)

Jeg har fået opgaven:

En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)=100*e^(-0,2*t)

Jeg skal så bestemme halveringskonstanten på dette..

Jeg har forsøgt mig lidt med T(1/2)= log(1/2)/log(a) - men da jeg ikke ved hvad a'et er, kan jeg ikke bruge denne formel.. eller hvad? Jeg kan i hvertfald ikke komme videre med opgaven..

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

 

                        a = e-0,2

   eller              (1/2) = e-0,02·T½

                               ln(1/2) = -0,02·T½

                              -ln(2) = -0,02·T½

                       T½ = ln(2) / 0,02

...
   du bør lære begge former


Svar #2
02. november 2011 af louiseeglin (Slettet)

I en opgave i samme sæt får jeg opgaven:

(...)

a) bestem tallene a og b og opskriv en forskrift for funktionen f..

er funktionen f en ny forskrift/funktion, eller er det den funktion, som jeg udregner når jeg finder a og b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

 

                    f(x) = b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Bestemmelse af halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.