Matematik

Cosinus sinus areal formel

02. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Hej allesammen.

Er der ikke nogen som kender cosinus og sinus -areal formel.

Altså den hvor man kan bruge cosinus og sinus til at regne arealet ud af en trekant?

Kan ikke huske den, og har virkelig brug for den hurtig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af SuneChr

Hvis du ikke kan huske formlen for areal af trekant v.h.a. cos  eller sin, vil du kunne finde det hele i din lærebog.

Lærebogen har sikkert et sagregister bag i bogen eller en indholdsfortegnelse foran.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formlen bygger på den grundlæggende formel for trekantens areal: T = (1/2)·h·g , og man får da

T = (1/2)·b·c·sin(A) = (1/2)·a·c·sin(B) = (1/2)·a·b·sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

og med kendskab til én side og to vinkler

      T = (a2/2)·(sin(B)·sin(C)) / sin(A)  =  (b2/2)·(sin(A)·sin(C)) / sin(B)  = (c2/2)·(sin(A)·sin(B)) / sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Som et kuriosum kan det nævnes, at Mathon's formler i #3 kan gives en interessant drejning, idet man benytter, at vinkelsummen i en trekant er 180º , og at en vinkel og dens supplementvinkel har samme sinus, så Mathon's formler kan også skrives på formen

   T = (a2/2)·(sin(B)·sin(C)) / sin(B+C)  =  (b2/2)·(sin(A)·sin(C)) / sin(A+C)  = (c2/2)·(sin(A)·sin(B)) / sin(A+B)

Det betyder med andre ord, at udtrykket

(1/2)·(sin(A)·sin(B)) / sin(A+B) = T / c2

hvori indgår to af trekantens vinkler, er et mål for trekantens areal, hvor man benytter den side, der ligger over for den tredje vinkel, som længdeenhed.


Skriv et svar til: Cosinus sinus areal formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.