Matematik

Trigonometri

02. november 2011 af mettespansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m´. Hvor lang en skygge kaster det 16 m høje nabohus på samme tid??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

 

                                (12/20)  = tan(V) = (16/S)                              uden enheder


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af AskTheAfghan

Løs ligningen

12m / 20m = 16m / x           , x i meter


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt egenskaber ved ensvinklede trekanter: i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant.


Svar #4
02. november 2011 af mettespansk (Slettet)

Det er noget med skalfaktoren k ikke? Så hvis jeg har 12 og 20 m skal de to så divideres med hinanden og herefter skal det ganges med de 16 m?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af mathon

 

                                (12/20)  = (16/S)

                                (20/12)  = tan(V) = (S/16)

                                S = (20/12)·16


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gælder om at dividere de rigtige tal med hinanden.

Husets højde på 12m er ensliggende med den anden hushøjde på 16m . Skyggen på 20m er ensliggende med den ukendte skygge S, så man har

12m / 16m = 20m / S , så

S = (16m / 12m) · 20m = (20m / 12m) · 16m

Vi forventer vel også, at det højere hus kaster en længere skygge end det lavere hus.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.