Matematik

Ligninger

02. november 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave et sæt opgaver uden hjælpemidler, men der er en som er problematisk:

1. Undersøg om (1/2) er løsningen på ligningen -      8x3 + 2x2 + x - (3/2) =0

Jeg kan regne den med hjælpemidler og så bliver x = 0,44 , men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det uden? Jeg kan primært ikke huske hvad jeg skal gøre når noget er opløftet..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af SuneChr

8·(½)3 + 2·(½)2 + ½ - 3/2  =  0     ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af HenrikKrog (Slettet)

Når noget er opløftet skal tallet som er opløftet i en given potens, ganges med sig selv det antal gange som potensen viser.

eks.

45 = 4*4*4*4*4  = 1024

 

Hent anden matematikhjælp på http://gymnoter.dk/matematik.html


Svar #3
02. november 2011 af anne881m (Slettet)

#1 Hvad gør jeg når jeg ingen x'er tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af SuneChr

Man kan vise, at polynomiet i # 0 kun har én rod, som du rigtignok har fundet værdien af.

Polynomiet er voksende for alle reelle tal, og har derfor en og kun én reel rod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal undersøge, om 8·(1/2)3 + 2·(1/2)2 + (1/2) - (3/2) er 0 . At et tal er løsning i en ligning betyder, at tallet tilfredsstiller ligningen. Der er tale om simpel brøkregning.


Svar #6
02. november 2011 af anne881m (Slettet)

#5

Jeg får det til at blive 1/2 = 0 og spørgsmålet var, om løsningen på ligningen var 1/2


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2011 af SuneChr

½ = 0 . Dette er et falskt udsagn, derfor er  x = ½  ikke rod i polynomiet.

Den eventuelle rod, der skal afprøves, indsættes på x-es plads, og giver så ligningen  ½ = 0, som jo ikke er rigtig.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.