Kemi
aktuelle opløsninger
06. juni 2005 af
gym-elev (Slettet)
vi betragter en opløsning, der både indeholder CaCl2 og AlCl3
De to stoffers konsentrationer er henholdvis 0,020M og 0,030M.
Angiv de aktuelle ion konsentrationer
CaCl2 + AlCl3 -} Ca + 2Cl + Al +3Cl
Ca=0,020M Cl=0,130 Al=0,030M
Er det så bare den aktuelle konsentration?
Jeg har lige en til.
3,312g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 L.
Beregn konsentrationen af Pb(NO3)2
og angiv [Pb^2+] og [NO3^-]
hjælp... jeg skal til eksamen i morgen og kan ikke finde ud af det!
De to stoffers konsentrationer er henholdvis 0,020M og 0,030M.
Angiv de aktuelle ion konsentrationer
CaCl2 + AlCl3 -} Ca + 2Cl + Al +3Cl
Ca=0,020M Cl=0,130 Al=0,030M
Er det så bare den aktuelle konsentration?
Jeg har lige en til.
3,312g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 L.
Beregn konsentrationen af Pb(NO3)2
og angiv [Pb^2+] og [NO3^-]
hjælp... jeg skal til eksamen i morgen og kan ikke finde ud af det!
Svar #1
06. juni 2005 af frodo (Slettet)
1) Du skal lige huske at angive ionernes ladning, ellers korrekt
2) C=n/V, og ellers samme fremgangsmåde som før
2) C=n/V, og ellers samme fremgangsmåde som før
Svar #2
06. juni 2005 af gym-elev (Slettet)
nr.2)
d.v.s at jeg skal finde stoffets molare masse, og heraf finde: n
til nr 1)
hvis jeg skulle have fundet konsentrationen af de hele stoffer, ville den aå bare havde været 0
eller hvorfra ved man om det kun er noget af konsentrationen som bliver opdelt i ioner, og der derfor er en aktuel kons. for hele stoffet??
d.v.s at jeg skal finde stoffets molare masse, og heraf finde: n
til nr 1)
hvis jeg skulle have fundet konsentrationen af de hele stoffer, ville den aå bare havde været 0
eller hvorfra ved man om det kun er noget af konsentrationen som bliver opdelt i ioner, og der derfor er en aktuel kons. for hele stoffet??
Svar #3
06. juni 2005 af frodo (Slettet)
salte vil dissocieres fuldstændigt, afhængigt af saltet, og mængden.
Og ja [CaCl2]=0
Og ja [CaCl2]=0
Skriv et svar til: aktuelle opløsninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
