Matematik

Differentier denne

03. november 2011 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

F(x)=x^3-3x-1

Differentier den funktion og bestem F`(2) og F(`-2)

Har prøvet selv og lave den F`(2)=2^3-3*2-1=6^2 

Nogen der ved hvad jeg skal gøre??

På forhånd tak:)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal differentiere funktionen F(x), dvs. man skal beregne F'(x) og så indsætte x = 2 og derefter x = -2 i forskriften for F'(x) .


Svar #2
03. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Når tak 

F(x)x^3-3x-1 
F`(x)=3x^2-3 
 
F`(2)=3*2^2-3=  9
 
F`(-2)=3*-2^2-3= 9 

Så er sådan der rigtig

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

(Når tak??)

Ja, det er korrekt differentieret og beregnet. Lidt parenteser ville dog gøre underværker ved F'(-2) .


Skriv et svar til: Differentier denne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.