Matematik

Matematik hjælp søges! funktioner og grafer

03. november 2011 af mukki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til at løse disse opgaver, som jeg forstår absolut ingenting af. Håber der er nogen der kan hjælpe :-)

 

159) Givet: f(x) = x-1,5 - x.  Undersøg, om grafen for f(x) har en tangent, der er parallel med linjen l, og bestem i bekræftende fald tangentens ligning.

a) l: y = -2,5

 

161) Givet: f(x) = 100 - 100e-x/20.  Brug et CAS-værktøj til at besvare følgende: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i det punkt, hvor andenkoordinaten er

a) 50

 

Og så en eksamensopgave:

5.001)

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i C.

t:     5,0      | 10,1    |   29,9   |   40,0   |  70,2    |   90,1    |                                                                                                                                                           P:   231,1 | 235,1  | 251,1  |  260,2  |  285,1  |   301,5  |

Det oplyse at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.

a) Bestem en forskrift for g.

Sammenhængen mellem temperaturen t, mål i C, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved

F = 1,8 * t + 32

b) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.

 

Sætter pris på al den hjælp jeg kan få! Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Absolut ingenting er jo ikke ret meget. Så får du jo heller ikke noget ud af at nogen giver fremgangsmåder til at løse opgaverne. Måske du skulle blade tilbage i bogen og arbejde dig fremad, indtil det begynder at sige dig noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2011 af Pingvin01 (Slettet)

Har du en cas-lommeregner? I så fald kan jeg godt hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2011 af lucillepostej (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470384

 

 


Skriv et svar til: Matematik hjælp søges! funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.