Matematik

Teknisk matematik - P. Madsen. Opg. 188

05. november 2011 af iJonaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står og mangler lidt hjælp til opgaven 188, B

"En cirkelring hare et areal på 225 cm^2  og en radius r = 5cm. 

Beregn R"

 

Jeg har valgt at bruge formlen (Ret mig hvis jeg tager fejl)

 

Areal = pi * (R^2 - r^2)

 

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af NejTilSvampe

det ser rigtigt ud. 

arealet af den store cirkel er pi*R^2 og arealet af den lille cirkel er pi*r^2 , forskellen af arealet af de to cirkler er arealet af cirkelringen og det stemmer med din ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2011 af SuneChr

Formlen er rigtig. Nu skal R isoleres.

πR2 - πr2  =  A          R2  =  (A  + πr2)/π         R  =  √ [(A  + πr2)/π]

Indsæt det, der kendes og find R.


Svar #3
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Jeg kan bare ikke finde ud af at få isoleret R^2 - har du/i et løsningforslag til dette?


Svar #4
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Tak SECC - Jeg prøver lige :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2011 af PeterValberg

Det er den rigtige formel :-)

du skal altså løse følgende ligning:

A = π·(R2 - r2)   indsæt kendte værdier
225 = π·(R2 - 52)
225 = π·(R2 - 25)
R2 = 225/π +25
R = ±√(225/π +25)

men du kan roligt forkaste den negative værdi, da det ikke giver mening, at en radius har en negativ længde, så:

 
R = √(225/π +25)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Jeg er lidt ringe til det her..Men kan du give mig en mere detaljeret forklaring for hvad du helt præcist gør? Kan ikke rigtig få det til at hænge sammen inde i mit hovede med det der πR^2 og sådan...


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2011 af NejTilSvampe

A = π(R2 - r2

del med pi for at opløse parentesen

A/π = R2 - r2

læg r2 til på begge sider

A/π + r2 = R2

tag kvadratroden på begge sider og forkast den negative værdi.

R = √(A/π + r2)

indsæt dine værdier.

R = √(225/π + 52) = ??


Svar #8
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Brugte løsning #7

Sidste led:

R = √(225/π + 52) = 9.82 cm.

 

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Teknisk matematik - P. Madsen. Opg. 188

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.