Matematik

hjælp med at isolere

05. november 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende 

x*b-2 = x+b

hvor jeg skal isolere x. 

nogle der kan hjælpe? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du må trække x fra på begge sider, så skal du fx lægge 2 til og sætte udenfor parantes:

Du skulle gerne kunne få noget lign:

x = (2+b) / (b-1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af PeterValberg

Går ud fra at ligningen hedder:

xb - 2 = x + b   (saml leddene med x'er på den ene side, resten på den anden side)
xb - x = b + 2
x(b - 1) = b +2  (x blev sat udenfor parentesen)
x = (b+2)/(b-1)

hvilket ikke lige kan reduceres yderligere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp med at isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.