Matematik

Bestem integralet

05. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Bestem integralet:

∫(2x/(x2+3))dx

Det her er første opgave omkring integraler jeg har haft i over 18 måneder, så I må bære over med mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionen t = x2+3 , dt = 2x dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af SuneChr

Godt mod.  Korkpropper plejer jo at vende tilbage til overfladen.


Svar #3
05. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Isolerer jeg så dx? så:

 

dx = -2x*dt

dvs.

∫(2x/(x++3))dx --> ∫(2x/(x2+3)) * -2x * dt  --> ∫(x2+3) * dt

 

er det korrekt? Hvad gør jeg så?


Svar #4
05. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

#2 Hahah, du er genial! Du har jo fanget hele pointen med mit nick! Men korkproppen har dog lidt overlast, som du kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man udfører substitutionen t = x2+3 , dt = 2x dx . Du har ikke fuldført substitutionen.

∫ 2x / (x2+3) dx = ∫ (1/t) dt

Gennemfør integrationen og substituer tilbage.


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.