Matematik

Eksponentiel voksende funktioner

05. november 2011 af eop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentiel voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2)-1 og f(4)-9 

 

Jeg skal så bestemme en forskrift.

Formlen for eks. funk. er f(x) =ax

Skal jeg så fx. tage den 2. rod af -1, for at finde a? 

Og tage den 4. rod af -9?

 

Jeg synes ikke, jeg kan få det til at gå op.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du med f(2)-1 og f(4)-9 mener f(2)=1 og f(4)=9

Du sætter tallene ind i funktionsudtrykket, hvilket giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b. Hvis du sætter den første ind får du 1 = b*a2. Dividerer du de 2 fremkomne ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med den ubekendte a


Svar #2
05. november 2011 af eop (Slettet)

Så du vil gøre sådan

(1=b*a2)/(9=b*a4

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af peter lind

Man dividerer en ligning med en anden ved at dividere venstre side med venstre side og højre side med højre side.


Svar #4
05. november 2011 af eop (Slettet)

Jeg har bare lavet solve på a, så har den udregnet det til 3 

Men tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel voksende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.