Fysik

Specifikke varme kapacitet for et fast stof

06. november 2011 af mikkel1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, Jeg har fået til opgave at isolere C i denne formel : E = M ⋅ C ⋅ Δt 

 

De forskellige bogstaver betyder følgende 

hvor c er den specifikke varmekapacitet, m er massen, E er den tilførte energi og Δt er tempera-turstig¬ningen. Eksempelvis har vand en specifik varmekapacitet på 4,186 J/(g ⋅ grad) dvs. vi skal tilføre 1 g vand 4,186 Joule for at hæve dets temperatur 1 grad.

 

På forhånd tak. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af mathon

...vi skal tilføre 1 kg vand 4186 J for at hæve dets temperatur 1 K

 

                                       E = m⋅c⋅ΔT

                                       c = (E / (m·ΔT))


Svar #2
06. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Tak for svaret, men hvordan er du kommet frem til c = (E / (m·ΔT)) ?

Har du sagt E/E=m*c*ΔT

                      =(E / (m·C*ΔT))

 

Hvordan får du C over på den anden side af lighedstegnet? :)

 


Skriv et svar til: Specifikke varme kapacitet for et fast stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.