Matematik

0 = 2*x*pi-20/x²

06. november 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan simpelhen ikke løse denne ligning: 0 = 2*x*pi-20/x²
 

Jeg har prøvet mig frem med noget i retning af nedenstående, men jeg har ingen idé om det er rigtigt.
 

0 = 2*x*pi-20/x2
0 = 2*pi-20/x3
0/2= pi – 20/x3


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Gang ligningen med x2


Svar #2
06. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Jeg forstår ikke dit svar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2011 af peter lind

Du må da have lært om hvad der menes med at gange.


Svar #4
06. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Jo, men kan du ikke se i mit forsøg, at jeg muligvis tror, at x skal ganges til x2?
Du må forstå, at jeg ikke bare har brug for et svar, for jeg vil egentlig gerne lære det her.

I mit hovede, ville det ikke give særlig god mening at gange det over på den anden side, selvom det sikkert er rigtigt. Men i dette tilfælde skal jeg bruge det til optimering, så nullet er ikke helt ligegyldigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2011 af peter lind

Det skal ikke ganges til x2. Der skal ganges med x2, så du slipper af med brøken. Hver enkelt led i ligningen skal ganges med x2. Du skal ikke gange noget "over på den anden side"


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. november 2011 af mathon

 

                  0 = 2πx - 20/x2    x≠0                         multiplicer med x2

                  0 = 2πx3 - 20                                     divider med 2

                  0 = πx3 - 10

                  πx3 = 10

                  x3 = (10/π)

                  x = (10/π)1/3


Skriv et svar til: 0 = 2*x*pi-20/x²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.