Matematik

Bestem tallet t så vektoren xt= t(1,2,-1,3) liggende i L

08. november 2011 af provinsbaronen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej alle har et problem med denne opgave er det mon muligt for nogle af jer at give mig en hjælpende hånd ?

Bestem tallet t∈R, så vektoren xt=t(1,2,-1,3) ∈ L

L=t2(-8,-3,1,0)+s(11,5,0,1)+(-20,-8,0,0)

jeg har forsøgt at opstille en total matrice og reduceret den til echelon form, men er lidt på barbund når jeg så har gjort det og er det overhovedet metoden?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af peter lind

Det er noget uklart hvad du har gjort. Det er korrekt at du kan opstille problemet som en lineær ligning, som kan løses ved at bringe ligningerne på echelon form. Derfra er det så ligetil at løse ligningssystemet. Ved du så meget ved du vel også hvordan man løser sådan et ligningssystem.


Svar #2
08. november 2011 af provinsbaronen (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem tallet t så vektoren xt= t(1,2,-1,3) liggende i L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.