Matematik

Eksponentielt voksende funktion.

09. november 2011 af KarolineSmidt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. 

 

Jeg har problemer med denne opgave:

 

En eksponentielt voksende funktion har fordoblingskonstanten 3. 
Det oplyses desuden, at (0) 5 f = .

Jeg skal udfylde et skema: 

x        0      3      6

f(x)    5      ?      ?

 

Kan I hjælpe??

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. november 2011 af mathon

                             f(x) = y = b·ax          

   at funktionen er voksende, betyder at
                                                                      a>1

   for denne gælder
                             f(x) = y = b·2x/X2           

                             f(x) = y = b·2x/3                                                                kontrol på a:    a = 21/3 = 1,25992

   af tabellens første koordinatsæt
   har du
                             5 = b·20/3 = b
   dvs
                             f(x) = y = 5·2x/3

   nu kan du beregne de to sidste y-værdier

 

 

 


 


Brugbart svar (3)

Svar #2
10. maj 2012 af misselev (Slettet)

mathon: hvor har du 2 fra?


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.