Matematik

Ligninger

09. november 2011 af louiseenggaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Nogle som kan hjælpe mig med disse her?

Løs ligningerne og lav kontrol ved at indsætte din løsning i den oprindelig ligning

A) 3 4√x  = 15

B) x3 -23 = 444.875

C) 2000 * 1,07 = 4000

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Isoler x

A)

34√x = 15  --> 4√x = 15/3 =5 --> x = 54 --> x = 625

Indsæt x = 625

3*4√625 =3*5 = 15

 

Den passer altså

Gør ligeledes med de andre.

Tror du har skrevet opgave C) forkert :S... Mangler x


Svar #2
09. november 2011 af louiseenggaard (Slettet)

Tak :) 

Ja mangler lige et x i opgave C


Svar #3
09. november 2011 af louiseenggaard (Slettet)

Skal lige høre hvordan vil du lave B og C


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Hvis du ikke har afleveret og stadig mangler...

B) x3 -23 = 444.875  -->

x3=467,875 --->'

x=7,76

 

C) Hvis opgaven er: 2000 * 1,07x = 4000   ----->

1,07x = 2 -->

x = 1,87

 

Hvis opgaven er: 2000*1,07x = 4000   --->

1,07x = 2 --->>

x*ln(1,07) = ln(2)  -->

x= ln(2) / ln(1,07)  = 10,24

 

Husk at indsætte i første del af opgaven for at tjekke

 

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.