Matematik

Bestemmelse af tal så vektorerne er parallele.

09. november 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået opgaven at jeg skal bestemme tallet t, så at vektorerne er parallele.

vektor_a=(t+1)over(2t)

vektor_b=(3)over(4)

 

opgaven er fra stxA 13. august 2008

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem t, så vektorerne â og b er ortogonale, dvs løs ligningen

âb = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2011 af PeterValberg

Givet vektor a = (a1 a2) så er tværvektoren â = (-a2 a1)

eller du kan beregne determinanten for a og b idet:      det(a,b) = 0 ⇔ a||b

givet vektorerne a = (a1 a2) og b = (b1 b2)

det(a,b) = â·b = a1b2 - a2b1

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. november 2011 af Kristenzen (Slettet)

hvordan kan jeg tage en tværvektor af vektor a når jeg har ubekendt med?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
09. november 2011 af Kristenzen (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Bestemmelse af tal så vektorerne er parallele.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.