Matematik

Regler indenfor ligninger?

09. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Er der nogle vigtige regler indenfor ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Udregningernes hieraki:

1. Paranteser

2. Potenser og kvadratrod

3. Gange og division

4. Addition og substraktion


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2011 af S95 (Slettet)

1. Minus paranteser skifter fortegn og plus paranteser skifter ikke fortegn.

2. Potenser kan du lægge til hinanden, hvis altså de har samme benævner, ellers kan du ikke gøre så meget.

3. Hvis det er noget der står a * a = a2 og hvis der står 2a * 2a = 4a

4. Det er bare at gøre det.

Her er lidt! Jeg kan desværre ikke huske alle reglerne, men her er lidt! Håber der en anden der kan fortælle dig lidt mere og mere præcist! Men håber du kan bruge det alligevel! :)


Svar #3
09. november 2011 af WhatTheFu (Slettet)

# Taak, det er utroligt du kan så meget selvom du kun er ca. 1 år ældre end mig. Jeg er 1996'er, og jeg føler mig godt nok dum ligenu :/.

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2011 af S95 (Slettet)

Ej, det skal du ikke gøre! Jeg er heller ikke lige den klogeste! :D

Men er glad for at kunne hjælpe dig! :D Du skriver bare en anden gang! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

#2

I 3 skirver du 2a*2a=4a, det er forkert, du ganger dem jo sammen ved tal*tal og variable*variable. så 2a*2a er:

2*2=4, a*a=a2 derfor 2a*2a=4a2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2011 af S95 (Slettet)

NEJ! ;D

Det gør man da ikke!! 
 for 4a2 = 2a * 2a 

dey giver jo ingen mening.

Nu kan jeg se at du går på gym. du har måske lært nogle ting fordi du er meget længere end vi er. Men jeg er hundrede procent sikker på at det er rigtig da den person har skrevet det også går i 9. klasse!:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

Til at starte med i 3 skrev du at a*a=a2, om du så ganger en konstant ind ændre jo ikke på at a er det samme tal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2011 af S95 (Slettet)

Sådan der har jeg lært det! Men du har jo nok ret.. ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

princippet i 2a*2a er jo det samme som (2a)2 idet det er et tal ganget med sig selv et hvis antal gange.


Skriv et svar til: Regler indenfor ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.