Matematik

løs ligning

09. november 2011 af soeren4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2x+4=16/x

Jeg har fundet ud af at x=2, men hvordan finder jeg resultatet rent teknisk? opgaven er uden hjælpemidler. 

Jeg er helt lost.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med x (med x ≠ 0), og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af PeterValberg

2x + 4 = 16/x      forudsat at x≠0 så gang begge side med x
x(2x + 4) = x(16/x)
2x2 +4x = 16
2x2 + 4x -16 = 0
 

en lille andengradsligning, der bare skal løses :-)

d = b2 -4ac = 42 - 4·2·(-16) = 144

x = (-4±√d)/4 = (-4±12)4   ⇔   x = -4  ∨  x = 2

altså to løsninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.