Matematik

Reducering...glemt matematik ikke godt med sabbatår :D

09. november 2011 af ProMaster (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens...

Holder netop friår efter at have færdiggjort gym... Og lige pt i udlandet og her bliver jeg stillet regnestykket:

 

(-k/2)2 + k*x*(-k/2) + k og det skal så kunne reduceres til at være: -k2/(4-k) .. men hvordan og hvis det overhovedet kan lade sig gøre?! Har forsøgt men uden held!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven ordentligt. Hvad laver det "x" midt i det andet led?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af PeterValberg

nej, glem det, det er blevet alt for sent til den slags :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. november 2011 af ProMaster (Slettet)

det er datteren til det par, som jeg bor, der har fået stillet opgaven... og hun siger det skal stå sådan også med det mystiske x i midten og der følger ingen videre forklaring med.... i mit hoved kan sådan et stykke ikke give mening, men lad os droppe det... som pvm så fint siger ... "det er blevet for sent til den slags" :D ... det må hendes "tyske" lære døjes med


Svar #4
10. november 2011 af ProMaster (Slettet)

så sent at jeg glemmer r'er hist og her


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven giver bare ikke meget mening, som den er formuleret.

(hendes "tyske" lære ?)


Svar #6
10. november 2011 af ProMaster (Slettet)

er bosiddende i tyskland pt


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis x = 1, har man

(-k/2)2 + kx(-k/2) + k = k2/4 -k2/2 + k = -k2/4 + k = -k2·( (1/4) - (1/k) )

Det er ikke just dit udtryk, men ...


Svar #8
10. november 2011 af ProMaster (Slettet)

hmm næh... men takker mange gange for at du tog dig tid til at svare ;) og det fine svar på trods af det ikke helt er samme udtryk...


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, men mere kan du nok ikke få ud af den opgaveformulering.

(ubelejligheden?)


Skriv et svar til: Reducering...glemt matematik ikke godt med sabbatår :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.