Fysik

Hvor højt kan frøen hoppe?

10. november 2011 af MaiNR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder midt en opgave. Jeg skal finde ud af hvor højt en legetøjsfrø kan hoppe (frøen er en fjeder). Jeg kender massen af frøen, fjederkonstanten og hvor meget fjederen er presset sammen, altså x. Jeg er usikker på hvilken "metode" jeg skal bruge. Skal jeg fide energien til start og til slut? Eller skal jeg kigge på krafter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af mathon

                      Efjeder  -->  Ekin  -->  Etyngde

                      (1/2)kx2         =          mgh

                               h(x) = (k/(2mg))·x2

hvor
          h   er hoppehøjden, [h] = m
          k   er fjederkonstanten, [k] = N·m-1
          g   er tyngdeaccelerationen, [g] = [N·kg-1]
          m  er "frømassen", [m] = kg
          x   er er fjedersammenpresningen, [x] = m

 

                   


Svar #2
10. november 2011 af MaiNR (Slettet)

Super :) Tak for det 


Skriv et svar til: Hvor højt kan frøen hoppe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.