Fysik

hjælp til fysik

10. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

En hundeslæde flyver ud over isen med en konstant hastighed på 30m/s. Massen af hundeslæde + hundefører + 12½ spækdryppende sæler er 500 kg og den dynamiske gnidningskoefficient mellem mederne og slæden er 0,05. 

a) Hvad er skaglekraften fra hundene på slæden?


   Pludselig falder den forreste del af slæden af, og de begejstrede hunde forsvinder i horisonten, mens slæden + hundeføreren + og de 12½ spækdryppende sæler fortsætter alene. 

 

b) Hvad er accelerationen af slæden nu?

c) Hvor langt kører slæden inden den står stille?

Er der nogen som kan hjælpe?

Der er mange formler i min bog, men jeg ved ikke rigtig hvilken formel som jeg præcis skal bruge til disse opgaver?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af peter lind

a) Kraften fra hundene skal overvinde gnidningskraften = gnidningskkoefficient*normalkraften

b) Nu er der kun gnidningskraften. Brug Newtons anden lov

c) Brug formlerne for konstant acceleration


Svar #2
10. november 2011 af yaba (Slettet)

a) 500*30=*0,05= 750? men hvad er enheden, er det N?

b) 0,05*750 = 37,5? 

c) hvad er formlen?   


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af peter lind

500*30 = 0,05 og 0,05 = 750 ??


Svar #4
10. november 2011 af yaba (Slettet)

jeg forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af peter lind

Find normalkraften og gang den med gnidniogskoefficienten. Normalkraften er den kraft som slæde med indhold presser mod isen.


Skriv et svar til: hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.