Matematik

Undersøgelse af om regneregler for reelle tal kan overføres til vektorer

12. november 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe mig med denne opgave ?

Opgaveformuleringen lyder således:

Flere regneregler for reelle tal kan overføres til vektorer, men ikke alle. Vis, at følgende regneregel for skalarprodukt af vektorer ikke gælder:

vektor a * vektor b = 0 --> vektor a = vektor o V vektor b = vektor o.

Hjælp ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Bare find to vektorer som er vinkeltrette, såsom (4,5) og (-5,4).

Hvis reglen skal gælde, må skalarproduktet ikke blive 0, ved mindre en af vektorerne er (0,0).

Det er dog alligevel tilfældet: 4*(-5)+5*4 = 0


Skriv et svar til: Undersøgelse af om regneregler for reelle tal kan overføres til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.